Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська митниця

Четвер, 13 серпня 2015, 11:16

На Львівській митниці унеможливлюють маніпуляції з кодами

Львівська митниця

У Львівській митниці ДФС запроваджують електронні сервіси для уникнення маніпуляцій з кодами, вартістю та країною походження.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Як наголошують у податковій, використання сучасних електронних систем і технологій дозволяє скоротити час митного оформлення товарів, мінімізувати суб‘єктивний вплив на прийняття рішень, зменшити кількість бюрократичних процедур, а відтак досягти збільшення надходжень у бюджет, запобігти правопорушенням.

Найефективнішою на сьогодні є автоматизована система, побудована на основі аналізу ризиків.

«Профілі ризиків активно наповнюються з різних джерел інформації, тож інспектор митниці не має можливості прийняти рішення на власний розсуд. Завдяки цьому середній час митного оформлення однієї імпортної митної декларації становить 1 год. 41 хв., експортної – 1 год», – повідомляють у львівській податковій.

Загалом кількість митних оглядів у пунктах пропуску становить 4,5% від загальної кількості пропущених транспортних засобів та 8,5% від загальної кількості оформлених митних декларацій.

Також у Львівській митниці здійснили перехід на стовідсоткове електронне декларування. На сьогодні 98% митних декларацій оформлено за цією процедурою.

Переваги: подана митному органу електронна декларація автоматично потрапляє до відповідної бази даних, де їй автоматично присвоюється номер, а також визначається інспектор, який буде її оформлювати.

Підприємці мають змогу самостійно фіксувати в електронній системі дату та час подання ними митної декларації, а посадові особи митної установи є персонально відповідальними за порушення строків митного оформлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.