Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкони Львова

Четвер, 13 серпня 2015, 15:10

Цього року у Львові відреставрують 13 балконів

балкони Львова

До кінця року у Львові планують відреставрувати 13 балконів за кошти міського бюджету на проекту GIZ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Наразі ремонтують балкон на вул. Братів Рогатинців, 45 вартістю 88 тис грн.

Реставрацію, яка розпочались всередині липня, виконує ПП "Оберіг".

"За останні роки місто спільно з нашими німецькими колегами з GIZ відреставрувало у Львові 50 балконів. Сьогодні ми маємо готову проектно-кошторисну документацію на 13 балконів, і цей балкони на вул. Братів Рогатинців за місяць-півтора буде завершений. Вартість реставрації цього балкону – 88 тис. грн. В бюджеті цього року  ми передбачили 900 тис грн і ще 900 тис грн дають наші колеги", – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповіли в GIZ, балкон житлового будинку на вул. Братів Рогатинців, 45 перебував в дуже поганому стані і потребував негайної реставрації.

"Були відсутні частини перил, а плита – сильно ушкоджена. Балконні перила складаються з чавунних деталей, що походять з різних часів і, ймовірно, були перенесені сюди з іншого балкону. Для того, аби відновити цілісну картину балкону, було прийняте рішення доповнити оригінальні частини", – зазначили в GIZ.

Загалом, цього року заплановано від реставрувати 13 балконів за такими адресами: пл. Осмомисла, 1 (1 балкон), вул. Герцена, 4 (4 балкони), вул. Просвіти, 6 (2 балкони), вул. Курбаса, 8 (1 балкон), вул. Замарстинівська, 3 (2 балкони); вул. Братів Рогатинців, 45 (1 балкон), вул. Куліша, 33 (2 балкони).

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» в тісній співпраці з Львівською міською радою втілює програму реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.