Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Варіанти.net

Середа, 4 липня 2012, 10:11

Вхід до Оперного театру, пішохідну та зелену зони реконструюють

Вхід до Оперного театру, пішохідну та зелену територію після демонтажу фан-зони у центрі Львова відновлять за кошти УЄФА. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Офіційної фан-зону у центрі міста розпочався демонтаж в понеділок, відшкодування збитків фінансуватиме УЄФА. Оскільки дорожнє покриття на просп. Свободи не пошкоджене, кошти місто використає для озеленення просп. Свободи, реконструкцію пішохідних доріжок та входу до Оперного театру.

«Наша мета – залишити просп. Свободи у кращому стані, ніж він був. Якщо залишиться бюджет, ми зможемо зробити більше. Оскільки кошти, які прийшли від УЄФА, спрямовані на інфраструктуру, ми максимально зацікавлені, щоб використати їх для інфраструктури, щоб місто залишилося ще гарнішим», – директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний.

Для відновлення та реконструкції пошкоджень буде сформована експертна комісія із представників НУ «Львівська Політехніка», Оперного театру та управління капітального будівництва, Галицької районної адміністрації. До кінця наступного тижня у планах – написати технічне завдання на проведення тендеру. Роботи, найімовірніше, почнуться з вересня. Перша частина коштів уже надійшла у червні, а наступна частина траншу надійде в серпні.

«Наш пріоритет – площа перед Оперним. Гранітна плитка і піщаник на вході вже у трагічному стані. Хоча це і не входить у проект, який робило ЛКП «Агенція з підготовки Львова до «Євро-2012», але ми це зробимо як наш внесок у розвиток Оперного театру. І гранітна плитка, і бруківка на пішохідній алеї – звичайно, що ми будемо замінювати її обов'язково. Розуміючи, що це один з наших основних культурних об'єктів, ми будемо максимально старатися долучитися до цієї території, щоб гості міста і львів'яни, коли заходять до Оперного театру, бачили, що Євро дало користь не тільки футболу, а й Опері», – О. Засадний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.