Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська залізниця

rbc.ua

Четвер, 13 серпня 2015, 18:08

Львівська залізниця вирішила відмовитися від колії у Рясне-Руська через пікети

Львівська залізниця

Львівська залізниця запропонувала демонтували колію у Рясне-Руська, щоб не претендувати на земельні ділянки місцевих мешканців при залізничній колії у Яворівському районі.

Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Львівська залізниця вирішила звернутися до Львівської ОДА,  Яворівської РДА та ВАТ «Кар’єроуправління» щодо закриття під’їзної колії зі станції Рясне-2 до кар’єру біля села Ясниська у Яворівському районі.

Колією майже не користуються, а у зв’язку проблемою приватних земельних ділянок у смузі відведення залізниці в селі Рясне-Руська, вона сподівається зняти соціальну напругу, яка призвела до численних пікетів і акцій протесту під стінами управління Львівської залізниці.

Після закриття під’їзної колії її можна буде демонтувати та розпочати процес відмови від права постійного користування спірними земельними ділянками, відтак, землі у мешканців не відбиратимуть.

Нагадаємо, що Львівська залізниця прагне оформити право власності на землі при залізничній колії, якими володіють місцеві мешканці. Внаслідок цього неодноразово відбувалися масові протести власників цих ділянок, а також відкрито багато судових процесів.

Найгостріші баталії проходили у Брюховичах та Рясне-Руській. 

«Львівська залізниця протягом останніх трьох років масово відкриває судові справи проти мешканців селища Брюховичі. У громадян, які користуються своїми землеволодіннями та помешканнями, намагаються відібрати останній клаптик землі. Не зважаючи на те, що мешканці проживають та користуються цією землею останні п'ять десятків років та мають усі законні документи. А суди приймають бік залізничників та, фактично, змушують мешканців відмовитися від своїх домівок. Наразі 35 справ є на різній стадії судового процесу», – наголосили у МГО «Наші Брюховичі».

Відтак, 11 серпня у Львівській залізниці вирішили створити робочу групу щодо вирішення питання із землею при залізничних коліях у Брюховичах та Рясне-Руській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.