Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура

П'ятниця, 14 серпня 2015, 16:52

На Львівщині засудили 15 членів злочинних груп

прокуратура

З початку року до кримінальної відповідальності було притягнуто 30 членів організованих злочинних груп, з них 15 – уже засудили.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, правоохоронцями упродовж року до суду було скеровано 8 кримінальних проваджень за ознаками вчинення злочинів у складі організованих угруповань.

Найбільшими серед були злочини з ознаками корупції у сфері агропромислового комплексу, у кредитно-фінансовій та у сфері освіти.

Як повідомили у прокуратурі, учасники одного злочинного угруповання шляхом зловживання службовим становищем розікрали спирт на одному з МПД ДП «Укрспирт» на суму понад 5,1 млн. грн,  а члени іншої групи, яка функціонувала в галузі освіти, систематично вимагали та отримували від студентів Національного транспортного університету України хабарі на загальну суму понад 170 тис. грн.

Крім того, перед судом постане організована злочинна група, члени якої привласнили кошти клієнтів банку на суму понад 2,7 млн. грн.

Також, в суд скеровано звинувачення щодо членів ОЗГ, які вчинили ряд крадіжок з офісних приміщень на суму 1,6 млн. грн. Притягнуто до кримінальної відповідальності й учасників ОЗГ, які займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів, а також 2 злочинних угруповань, що спеціалізувалися на вчиненні крадіжок, грабежів та розбійних нападів, заволодівши майном потерпілих на загальну суму понад 500 тис. грн.

Під час досудового розслідування було встановлено, що злочинні групи завдали збитки мешканцям Львівщини у розмірі 13,6  млн. грн. З цієї суми 7,4 млн. грн. уже відшкодовано, також накладено арешти на ще на 7,9 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.