Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський осередок Радикальної партії

facebook.com

П'ятниця, 14 серпня 2015, 17:24

Мінімальна заробітна плата може зрости втричі

Львівський осередок Радикальної партії

З ініціативою підвищити мінімальну заробітну плату з 1218 до 3000 грн виступила фракція Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ТО РПЛ.

«Декілька тижнів тому фракція РПЛ виступила з ініціативою підвищити мінімальну заробітну платню з 1218 грн до 3000 грн з одночасним суттєвим зменшенням податкового навантаження на підприємців, зниженням єдиного соціального внеску з 37% до 15%. Вкупі ці всі ініціативи дозволять суттєво підвищити купівельну спроможність та доходи громадян, дозволять детінізувати зарплату, яка сьогодні оплачується в конвертах», – розповів голова Львівської ТО РПЛ Віктор Галасюк.

Більше того, підвищення зарплат для населення є запорукою економічного зростання України.

«Економіка України на 70% залежить від споживчого попиту. Тобто, якщо ми з вами купуємо в магазинах продукти, ліки в аптеках, одяг та інші товари, то економіка зростає. А якщо ми не маємо фінансової змоги це зробити, то, відповідно, економіка падає. І на жаль це те, що відбувається сьогодні», – зауважив нардеп від Радикальної партії.

За словами Віктора Галасюка, на сьогодні в Україні 200-300 млрд грн зарплат виплачуються неофіційно. Тому ініціатива підвищення мінімальної заробітної платні є економічно обгрунтованою, адже кошти братимуться з податків, які стягуватимуться із заробітних плат, що вийдуть із тіні.

Також нещодавно у Львові відбулося перше засідання Антикризового економічного штабу, участь в якому взяло керівництво обласної адміністрації, місцеві активісти та народні депутати. Метою засідання штабу була організація ефективного діалогу між бізнесом та владою, що спрямований на вирішення труднощів підприємців і бізнесменів.

«Ми розглянули найгостріші проблеми підприємців, інвесторів та виробників Львівщини, а саме: проблеми по податковій лінії, регуляторні та доступу до державних закупівель», – зазначив перший заступник Львівської ТО РПЛ Юрій Візняк.

Як він повідомив, місцеві підприємці можуть звертатися зі своїми скаргами та пропозиціями до новоствореної експертної групи при Антикризовому штабі за номером гарячої лінії 0 800 501 612, а також за адресою: вул. Дорошенка, 29.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.