Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Васюник

Понеділок, 17 серпня 2015, 17:41

Васюник подолає повальну корупцію відкритими та прозорими процесами

Ігор Васюник

«65 відсотків львів’ян нарікають на суцільну корупцію у всіх сферах життя. Є просте правило: якщо ти робиш процеси відкритими та прозорими для громади – чиновники перестають красти бюджетні кошти», – заявив парламентар, претендент на посаду міського голови Львова Ігор Васюник в інтерв’ю виданню «Львівська Пошта».

«Дві третини львів’ян відкрито заявили, що постійно зіштовхуються з корупцією в органах міської влади! І маємо такі цифри після Революції Гідності! Де та корупція? Та всюди. Електронна черга у дитячі садочки Львова, про яку так багато говорила міська влада, не працює. А що у нас із транспортом? Досі не запроваджено в місті обіцяний електронний квиток. А це допомогло б зробити ринок перевезень прозорим і покращити якість послуг. А чому немає? Бо він невигідний. 40 відсотків усього обігу коштів у тіні. В каламутній воді легше заробляти і ловити рибку. Виходить, одні крадуть, а інші від того страждають», – говорить Ігор Васюник.

За його словами, в цивілізованому світі ця проблема знята простим способом: «Якщо ти робиш процеси відкритими та прозорими для громади – чиновники перестають красти бюджетні кошти, контакт «чиновник – громадянин» мінімізується і відповідно рівень хабарництва також».

Політик запевняє, що у Львові нарешті повинні запровадити електронне урядування – так, як це є у світі.

«Злість бере, коли чую, що зробили електронне звернення мешканців, а земельні та майнові аукціони, на чому бюджет міста найбільше заробляє, ні. Земельні ділянки повинні продавати лише через онлайн-аукціон, так само потрібно запровадити аукціони на оренду комунального майна. Потрібно відкрити дані містобудівного кадастру, аби громадськість могла контролювати законність будівництва, бо зараз із цим суцільна вакханалія», – переконаний Ігор Васюник.

На думку політика, саме проблема корупції відштовхує як внутрішнього, так і зовнішнього інвестора, які могли би зайти у Львів.

«Треба створити такі умови, аби бізнес до нас ішов. Але цього не відбувається, бо рівень корупції в нас лише зріс. Назвіть хоча б одного серйозного інвестора, який останнім часом зайшов у Львів. Їх не війна в Україні лякає, а корупція.  Міський голова не повинен створювати групу з кількох наближених осіб, які провадять бізнес у нашому місті», – наголошує Ігор Васюник.

Політик запевняє, що особисто знайомий з багатьма іноземними інвесторами (США, Німеччина, Англія), які мають конкретні пропозиції та ідеї прийти з грошима та розвивати бізнес у Львові.

«Проте їх усіх відштовхує корупція. Поки в нас не буде сприятливого клімату, інвестор не піде. І саме в цьому ключі відповідь на запитання, чому досі у Львові не збудували завод із переробки сміття. Пропозицій було багато. Тільки «внески» були завеликі. Певен, що нам такий завод потрібен. У цьому питанні має бути прозорий та відкритий конкурс для залучення інвестора. Цей бізнес у світі дуже прибутковий, тому не повинно бути й проблем із пошуком інвестора. Ми втратили досить багато часу. Видається, влада шукала «потрібного» інвестора, але так його і не знайшла», – підкреслює Ігор Васюник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.