Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Шевченко

Вівторок, 18 серпня 2015, 13:55

Шевченка відреставрують до кінця вересня

Тарас Шевченко

Наразі ведуться роботи з відновлення хвилі та постаменту пам’ятника Тарасові Шевченку.

Про це повідомив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків, передає прес-служба Львівської міської ради.
 
«Зараз відновлюють першу сходинку п’єдесталу. Скоро знімуть соляні відкладення на статуї та на «хвилі». Роботи плануємо завершити до кінця вересня», – зазначив Микола Захарків.
 
Нагадаємо, перед початком відновлювальних робіт Галицька районна адміністрації зверталася до НУ «Львівська політехніка» про надання рекомендацій щодо техніки виконання робіт з відновлення бетонних і гранітних конструкцій постаменту. 
 
«Роботи є складними. Інститут дуже довго обстежував висоли на пам’ятнику, стан самого бетону. Ці експертизи були зроблені для уникнення повторення ситуації із зовнішнім виглядом пам’ятника через декілька років», – розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.
 
На виконання реставраційних робіт з міського бюджету виділили 1 млн 190 тис.грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.