Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

forbes.ua

П'ятниця, 21 серпня 2015, 12:19

Нацбанк зняв деякі заборони на переказ фірмами іноземної валюти за кордон

Нацбанк

Розширено перелік виключень із заборони на переказ юридичними особами іноземної валюти на підставі індивідуальних ліцензій Нацбанку.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк України зняв деякі адміністративні обмеження, що раніше запроваджував для стабілізації кризової ситуації.

Відтак, до цього часу юридичним особам, які мають відповідні ліцензії, дозволялося перераховувати іноземну валюту за кордон у трьох випадках:

- у разі розміщення юридичними особами валютних цінностей на рахунках за межами України;

- у випадку переказування іноземної валюти за межі України резидентом-гарантом у межах забезпечених гарантією зобов’язань за кредитом, наданим міжнародною фінансовою організацією або за участю експортно-кредитних агентства;

- для сплати вступних або членських внесків в іноземній валюті.

 Проте, відтепер юридичні особи отримають додаткову можливість переказувати іноземну валюту на підставі індивідуальних ліцензій в інших випадках. Сума переказу не повинна перевищувати 50 тис дол протягом одного календарного місяця за однією ліцензією.

 Як зазначив директордепартаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко, це позитивний крок для української економіки.

"З одного боку, пом’якшення обмеження вирішить проблеми в операційній діяльності підприємств, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю. З іншого боку, цей крок не матиме негативного впливу на валютний ринок з огляду на незначні обсяги таких операцій", – пояснив Пономаренко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.