Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тунель під Ла-Маншем

podrobnosti.ua

П'ятниця, 21 серпня 2015, 14:27

Великобританія та Франція спільно боротимуться з біженцями

тунель під Ла-Маншем

Великобританія та Франціяпідписати угоду про врегулювання кризи із нелегальними мігрантами.

Про це повідомляє Euronews.com.

Угоду підписали у французькому місті Кале. Документ завізували керівники міністерств внутрішніх справ Франції Бернар Казньов та Великої Британії Тереза ??Мей, які домовились про створення спільного центру боротьби із нелегальною міграцією.

"Цей вибір змушує нас шукати і впроваджувати ефективні рішення з регулювання мігрантських потоків, розміщення біженців у гуманний спосіб, щоб виконати наші зобов‘язання щодо надання притулку, але також, і я це підкреслюю, щоб рішуче боротися із мережами контрабандистів", – заявив Бернар Казньов.

Основним завданням центру стане протидія кримінальним організаціям, які привозять нелегалів у північну Францію, а також переправляють їх через Ла-Манш до британських берегів.

"Ситуація, із якою ми стикаємося у Кале, є результатом глобального міграційного виклику. І саме тому наші дві країни і далі працюють разом, щоб переконати інших членів ЄС, що країни-транзитери, а також ті, звідки йде міграційний потік, відіграють свою роль у рішенні цієї проблеми", – заявила Тереза Мей.

Згідно з угодою, Британія щорічно виділятиме 5 млн євро для посилення заходів безпеки у районі Євротунелю і у порту Кале. А Франція мобілізує додаткові сили для охорони транспортних комунікацій. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.