Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Євросоюз

aspekty.net

Вівторок, 25 серпня 2015, 10:46

На європейських фондових ринках – ідеальний шторм

Євросоюз

На світових ринках фіксують значний спад – через обвал у Китаї, найбільше постраждали європейські ринки.

Про це повідомляє Euronews.com.

Азійські фондові ринки відкрилися у 25 серпня зранку під пильними поглядами з усього світу – фінансисти прагнуть оцінити наслідки "чорного понеділка", коли китайські цінні папери втратили в ціні майже 9% – найбільше одноденне падіння з 2007 року.

Шанхайська біржа, яка відкривається однією з перших, вже на початку торгів опустилася більш як на 6 пунктів. Експерти вбачають причину у негараздах в китайській економіці.

Основна небезпека для інвесторів, зокрема, і для європейських, – потенційні проблеми у компаній, які покладаються на попит з Китаю. Економіка КНР – № 2 у світі, окрім того, країна є другим за обсягами імпортером товарів і послуг.

Зазначимо, у понеділок європейські фондові ринки пережили обвал усіх провідних індексів. Паніка не оминула і Волл-Стріт – торги напередодні завершилися із зниженням Dow Jones на 3,6%.

Зазначимо, "ідеальний шторм" – фразеологізм, що означає ситуацію, що виникла шляхом додавання ряду несприятливих факторів, в результаті чого їх сумарний негативний ефект істотно зростає. Використовується для опису різних критичних і кризових ситуацій в економіці, політиці, міжнародних відносинах та інших сферах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.