Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МВФ

5.ua

Вівторок, 25 серпня 2015, 11:18

Україні можуть списати 20% боргу

МВФ

Україна і кредитори обговорюють можливість списання 20% суми боргу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Україна і кредитори, що ведуть переговори про реструктуризацію єврооблігацій країни, обговорюють можливість списання 20% основної суми боргу.

За словами офіційного представника Міністерства фінансів України, ніяких домовленостей ще не досягнуто, проте переговори тривають.

Нагадаємо, Україна з березня веде переговори із зовнішніми приватними кредиторами про реструктуризацію єврооблігацій загальною номінальною вартістю приблизно 20 млрд дол. Україна неодноразово попереджала кредиторів про можливість введення мораторію на виплати за зовнішніми боргами, якщо вони не погодяться на реструктуризацію, що передбачає списання близько 40% основної суми боргу.

У липні міжнародні ЗМІ повідомили, що кредитори вперше принципово погодилися на списання основної суми боргу, проте всього на 5%. Натомість міністр фінансів Наталія Яресько вважає таке списання недостатнім.

Аналітики вважають, що комітет кредиторів і влада України можуть піти на взаємні поступки у рамках переговорів про реструктуризацію, внаслідок чого може бути досягнута домовленість про сумарне списання близько 20% боргу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.