Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

Середа, 4 липня 2012, 12:33

У парламенті зареєстровано законопроект про скасування «мовного» закону

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про скасування скандального закону «Про засади державної мовної політики».

 

Народний депутат Юрій Кармазін від фракції «Наша Україна-Народна самооборона» своїм законопроектом пропонує скасувати закон «Про основи державної мовної політики».

Хоча на сайті Верховної Ради текст законопроекту відсутній.

Парламентська опозиція назвала його «бандитським» і заявила, що закон був прийнятий у вівторок з великою кількістю порушень, тому вона має намір бойкотувати роботу нинішньої сесії, яка завершується згідно з календарним планом 6-го липня поточного року.

Нагадаємо, парламент вчора 248 голосами прийняв «мовний» закон, який передбачає значне розширення сфер вживання російської мови.

Незабаром після прийняття закону опозиція почала акцію протесту біля стін «Українського дому», де на середу була запланована підсумкова прес-конференція президента Віктора Януковича.

Мітингувальники провели біля «Українського дому» всю ніч, але зранку їх спробували відтіснити бійці «Беркута», що призвело до бійки.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин і віце-спікер Микола Томенко на ранковому засіданні заявили про свою відставку.

Янукович скасував прес-конференцію і запросив керівництво парламенту та депутатських фракцій для обговорення ситуації, що склалася у Верховній Раді у зв'язку з подіями, які відбулися на ранковому засіданні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.