Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

dt.ua

Середа, 26 серпня 2015, 14:02

Угорщину пропонують визнати прифронтовою державою

Єврокомісія

Єврокомісія може визнати Угорщину прифронтовою державою, яка однією з перших приймає до себе мігрантів.

 

Про це повідомляє Euronews.com.

Єврокомісія звернула більшу увагу на проблеми біженців в Угорщині. Якщо країну визнають прифронтовою державою, тоді Будапешт зможе одержати більше коштів та іншу допомогу від Євросоюзу.

Сьогодні прифронтовими державами ЄС, що потерпають від напливу мігрантів, вважаються Італія, Греція та Мальта. Для вирішення проблем біженців Будапешт має отримати від ЄС 8 мільйонів євро, проте просить про більшу допомогу.

"Ми бачимо, що кількість мігрантів, які прибувають з Балкан до Угорщини, дедалі більше вражає. І, отже, цілком можливо, що Угорщина отримає статус прифронтової держави, яка потерпає від проблеми міграції і яка потребує нашої допомоги", – наголосила речниця Єврокомісії Наташа Берто.

Аби зупинити мігрантів, Угорщина споруджує мур на кордоні із Сербією. Тільки з початку цього року на угорській території було зареєстровано 100 тисяч біженців, торік таких людей було 43 тисячі. 24 серпня було зареєстровано рекордну кількість мігрантів за один день – більше 2 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.