Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

списання держборгу України

i.huffpost.com

Четвер, 27 серпня 2015, 14:19

Україні списали 3,8 млрд дол. держборгу

списання держборгу України

Міжнародні кредитори домовилися з Україною про списання 20% або 3,8 млрд дол. державного боргу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Угода передбачає зменшення суверенної і гарантованого державного боргу на 20% і дозволяє зменшення суверенної і гарантованого державою боргу на 20%, дозволяє негайно знизити борговий тягар", – йдеться у документі про параметри угоди про реструктуризацію державного боргу.

Відтак, 3,8 млрд дол. боргу Україна не повинна повертати. Таким чином, комерційний борг України, а також гарантований державою і квазі-гарантований борг змешщився з 19,3 млрд дол. до 15,5 млрд дол.

"Це знижує співвідношення боргу до ВВП приблизно на 4,3%. Це значно поліпшить платоспроможність країни та її платіжний баланс",  – йдеться у документі.

При цьому наголошується, що відсоткова ставка за боргами майже не змінилася, і буде становити в середньому 7,75% (на даний момент вона становить 7,22%).

Нагадаємо, ще 25 серпня Україна і кредитори обговорювали можливість списання 20% основної суми боргу. Хоча раніше Україна неодноразово попереджала кредиторів про можливість введення мораторію на виплати за зовнішніми боргами, якщо вони не погодяться на реструктуризацію, що передбачає списання близько 40% основної суми боргу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.