Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

unian.ua

Четвер, 27 серпня 2015, 17:21

Нацбанк знизить облікову ставку до 27%

Нацбанк

Національний банк України знижує облікову ставку з 28 серпня 2015 року з 30% до 27%.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Протягом останніх шести місяців, як повідомляє Нацбанк, відбулася стабілізація валютного ринку та сповільнилася інфляція. Відтак, поліпшення ситуації на валютному ринку та стабілізація інфляційних очікувань сприяє поверненню депозитів до банківської системи.

Наразі, як йдеться у повідомленні, Нацбанк очікує на збереження дезінфляційного тренду завдяки утриманню відносної стабільності на валютному ринку, завершенню основної хвилі підвищення житлово-комунальних тарифів і достатньо повільному відновленню споживчого попиту.

Додатковим фактором будуть високі показники врожаю зернових, овочів і фруктів, що сприятиме стриманій динаміці цін на продовольчі товари.

Також, враховуючи зменшення інфляційних ризиків, Нацбанк вважає можливим розпочати пом’якшення грошово-кредитної політики, проте, незважаючи на зниження облікової ставки, грошово-кредитна політика залишатиметься відносно жорсткою для підтримки дезінфляційної тенденції та запобігання впливу на економіку України зовнішніх потрясінь, що наразі спостерігаються на світових товарних і фінансових ринках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.