Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

андрей шептицький

П'ятниця, 28 серпня 2015, 13:05

Новою транспортною схемою площі Св. Юра займуться зарубіжні експерти

андрей шептицький

Відомі архітектори дадуть поради щодо нової транспортної розв’язки та реконструкції скверу біля Собору Св. Юра.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 28 до 30 серпня у Львові працюватиме експертна рада з відомих архітекторів з Австрії, України та Голландії, яка надасть фахові поради щодо нової транспортної розв’язки та реконструкції скверу біля Собору Св. Юра.

 «Ми створили експертну раду з відомих та досвідчених спеціалістів-нельвів’ян з Австрії, Голландії, інших міст України, які є практиками у сфері урбаністичного розвитку», – повідомив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.

Зокрема, серед запрошених: Макс Рідер (архітектор, Австрія), Міхаель Трінкнер (урбаніст, дизайнер мастерпланів, Голландія), Анет Матьєсон (урбаніст, планувальник, Голландія), Віктор Петрук (архітектор, Київ), Оксана Джунь (президент ландшафтного клубу та член спілки архітекторів, Київ), Лєнка Войтова (представник Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та експерт з озеленення, Київ), Вадим Манюк (еколог, Дніпропетровськ) та Вадим Заплатніков (архітектор, Київ).

Нагадаємо, на початку червня львів'янам презентували оновлений проект реконструкції пл. Св. Юра. Новий проект відрізняється від первинного вужчою дорогою вздовж Політехніки – з 17-метрової 4-смугової вона перетворюється на 9-метрову 2-смугову, заїздом на вул. Озаркевича, який у початковому проекті був відсутнім, ліквідацією стоянки навпроти музею Новаківського, зміщенням пам’ятника з осі воріт та збереженням усіх тролейбусних маршрутів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.