Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсеній Яценюк

Понеділок, 31 серпня 2015, 11:59

Яценюк обіцяє підняти зарплати з 1 вересня

Арсеній Яценюк

Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум можуть бути підвищені вже з 1 вересня цього року.

Про це повідомила прес-служба урядового порталу.

Як заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд вносить до Верховної Ради законопроект про збільшення соціальних стандартів для майже 12 млн українців внаслідок списання міжнародними кредиторами 20% комерційного боргу – майже 4 млрд дол.

"Ми списали 4 млрд дол та перенесли виплати по кредитах на чотири роки. Це дає можливість для України далі формувати подушку економічної стійкості і залучати нові інвестиції до держави", –  наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, законопроект передбачає збільшення соціальних стандартів для близько 3 млн працівників бюджетної сфери.

"Вчитель без категорії отримає додатково 470 грн. Вчитель вищої категорії отримає додатково 605 грн. Сімейний лікар буде додатково отримувати 453 грн. А медсестра – 304 грн. Працівники соціальної сфери та працівники культури також отримають підвищення. Зокрема, працівники соціальної сфери додатково будуть отримувати 304 грн. А працівники культури, наприклад, бібліотекар, – 348 грн".

Студенти вищих навчальних закладів І і ІІ категорії будуть додатково отримувати 112 грн, а студенти, які навчаються в навчальних закладах ІІІ–IV категорії, – 95 грн.

Мінімальна пенсія становитиме 1074 грн, люди з особливими потребами додатково отримають від 100 до 200 грн, а мінімальна заробітна плата, яка сьогодні становить 1218 грн, з 1 вересня цього року зросте до 1378 грн.

Нагадаємо, раніше уряд повідомив, що мінімальне підвищення зарплат та пенсій буде лише у грудні.

Також, міжнародні кредитори домовилися з Україною про списання 20% або 3,8 млрд дол. державного боргу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.