Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лінії електропередач

news.city.zt.ua

Понеділок, 31 серпня 2015, 14:50

З вересня електрика подорожчає майже на 25%

лінії електропередач

З 1 вересня ціни на світло зростуть на у середньому 23% порівняно із сьогоднішнім тарифом.

Про це повідомляє Українська правда.

Як йдеться у постанові Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 вересня на українців очікує другий етап підвищення тарифів на електроенергію.

Відтак, з вересня ціни у середньому підвищаться до 62,8 коп. за кВт-год., що на 23% більше порівняно із чинним тарифом.

Зокрема, для населення, яке споживає до 100 кВт-год (150 для сільської місцевості), у тому числі, яке проживає у будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф виросте на 25% і становитиме 45,6 коп за кВт-год.

Тариф для населення, яке споживає від 100 до 600 кВт-год. електроенергії на місяць, збільшиться на 25% і становитиме 78,9 коп. за кВт-год.

На 5% зросте тариф для населення, яке споживає понад 600 кВт-год. електроенергії на місяць. Відповідно до постанови НКРЕКП, ця категорія споживачів з 1 вересня платитиме 147,9 коп. за кВт-год.

Тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії зросте на 25% і становитиме 45,6 коп за кВт-год. З такою ж ціною оплачуватимуть електропостачання мешканці гуртожитків, які підпадають під визначення "населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку".

Тариф для населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку та перебуває у ОСББ, крім гуртожитків, з 1 вересня становитиме 78,9 коп. за кВт-год., що на 25% вище порівняно з нинішніми цінами.

За такими ж тарифами платитимуть за електроенергію релігійні організації та міський електричний транспорт.

Відповідно до постанови, такі тарифи діятимуть з 1 вересня 2015 року до 1 березня 2016 року, після чого ціни піднімуть знову – у середньому до 77,3 коп. за кВт-год, або на 23%, порівняно із вересневим тарифом.

Нагадаємо, перший етап підвищення тарифів припав на квітень 2015 року – тоді ціни зросли до 51,2 коп. за кВт-год., або на 45,2%.

Загалом тарифи на електроенергію підвищуватимуть у п'ять етапів, останнє зростання заплановане на 1 березня 2017 року, коли середня ціна становитиме 122,77 коп. за кВт-год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.