Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська митниця

Понеділок, 31 серпня 2015, 15:08

Додаткове імпортне мито скасують з січня 2016 року

Львівська митниця

 Мінекономрозвитку планує скасувати додатковий імпортний збір з 1 січня 2016 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«За підсумками останніх зустрічей із представниками НБУ, Мінфіну та СОТ, є консенсус скасувати додаткове імпортне мито з 1 січня 2016 року, як це й планувалося раніше», – зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

За його словами, додатковий митний збір виконав своє призначення – зміцнення платіжного балансу. Наразі загальний економічний вплив тимчасового імпортного збору оцінюється у розмірі до 1 млрд дол за рахунок зменшення об’ємів імпорту.

«Тимчасове імпортне мито – це непопулярний та вимушений крок, який НБУ та уряд мали зробити в умовах загострено негативного платіжного балансу та високої волатильності національної валюти», – наголосив Абромавичус.

Перші ознаки такої стабілізації вже стали відчутними з другого кварталу 2015 року. Вже протягом декількох місяців гривня стабільна та знизився інфляційний тиск, відтак обмежуючі дії додаткового збору можна скасувати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.