Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Ляшко

Вівторок, 1 вересня 2015, 15:40

Ляшко пішов в опозицію

Олег Ляшко

Лідер фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко заявив про вихід своєї фракції з парламентської коаліції.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив сьогодні, 1 вересня, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, фракція Радикальної партії виходить із парламентської коаліції через голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації.

"Від імені фракції Радикальної партії я повідомляю про наше рішення про вихід із коаліції", – заявив Ляшко сьогодні після засідання ВРУ.

За його словами, влада під час голосування за законопроект об'єдналася з Опозиційним блоком. Окрім цього Радикальна партія ініціюватиме референдум про статус Донбасу.

Також складають свої повноваження 3 голови комітетів від Радикальної партії. Зокрема, заявив про відставку віце-прем'єр Валерій Вощевський, який перебував в уряді за квотою Ляшка.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада підтримала внесення змін до Конституції щодо децентралізації, попри протести біля парламенту і блокування президії фракцією Радикальної партії.

З Блоку Петра Порошенка за законопроект проголосували 115 народних депутатів, Народний фронт – 69, Опозиційний блок – 38, об’єднання "Самопоміч" – 5, депутатська група "Відродження" – 11, а також 13 позафракційних депутатів.

Зазначимо, 5 депутатів із "Самопомочі", які голосували за децентралізацію, виключили з фракції.

Внаслідок прийняття законопроекту під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. У результаті зіткнень постраждало майже 150 людей, а 3 нацгвардійців загинули.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.