Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сутичка під Верховною Радою

espreso.tv

Вівторок, 1 вересня 2015, 17:27

Сутичку під Верховною Радою назвали організованим терактом

сутичка під Верховною Радою

Слідча група силових відомств вважає, що провокації біля Верховною Радою були терактом.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Сьогодні надійшов до президента Петра Порошенка надійшов перший звіт від керівників силових відомств щодо розслідування подій біля Верховної Ради 31 серпня.

Відтак, за данними силовиків, було затримано 18 осіб, а замовників провокації наразі встановлюють.

За інформацією генерального прокурора Віктора Шокіна, спільна слідча група, яка була створена за дорученням президента, отримала додаткові дані, які дозволяють кваліфікувати вчорашні дії зловмисників під час провокацій біля Верховною Радою як підготовка, організація та проведення терористичного акту.

"Вже є 4 особи, яким оголошені підозри. Ще багатьом учасникам будуть оголошені підозри сьогодні-завтра», – зазначив Шокін.

Зазначимо, мітинг був організований політичними партіями "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України". За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, найближчим часом нардепи уих партій будуть викликані на допит.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Після цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. У результаті зіткнень та кинутої в правоохоронців гранати, загинув на місці солдат строкової служби Національної гвардії України, ще 2 правоохоронці у лікарні.

Загалом постраждало майже 150 осіб.

Гранату кинув боєць добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Січ", який створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в Києві з членів ВО "Свобода".

Відтак, МВС планує допитати членів та лідера ВО "Свободи" Олега Тягнибока, причетних до організації акції протесту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.