Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нова поліція

Середа, 2 вересня 2015, 14:53

В Україні офіційно створили Національну поліцію

нова поліція

Уряд оголосив про створення Національної поліції – центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується МВС.

Про це повідомила прес-служба урядового порталу.

Сьогодні, 2 вересня, на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів пропрацювати зміни до закону "Про державний бюджет" на поточний рік для забезпечення фінансування реформування правоохоронної системи і створення Національної поліції.

"Кошти, необхідні, щоби українські поліцейські вийшли на вулиці міст і здійснювали патрулювання і охороняли українських громадян, повинні бути забезпечені як в поточному році, так і в наступному. У рамках підготовки закону України "Про державний бюджет на 2016 рік" це повинно бути зроблено", – наголосив Яценюк.

За його словами, також потрібно подбати про захист українських поліцейських.

Відтак, Яценюк доручив Міністерству юстиції разом із Міністерством внутрішніх справ здійснити аналіз законодавства щодо посилення захисту життя і здоров’я українських поліцейських та, за необхідності, внести відповідні зміни.

Нагадаємо, нова поліція розпочала працювати у Львові 23 серпня. Її очолив заступник командира третього батальйону Головного управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

Відтак, патрульна поліція працює у Львові, Києві та Одесі, на черзі – Харків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.