Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 2 вересня 2015, 15:20

Порошенко нагородив орденами нацгвардійцям, які були під ВРУ

Петро Порошенко

Петро Порошенко видав державні нагороди бійцям Наці ональної гвардії, які протистояли провокаціям під  Верховною Радою 31 серпня.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, державними нагородами відзначено 15 бійців Національної гвардії, серед яких 3 нагороджено посмертно: орденом "За мужність" ІІІ ступеня відзначені старший солдат Ігор Дебрін, солдат Олександр Костина, солдат Дмитро Сластніков.

Медаль "За військову службу Україні" отримали 10 офіцерів та бійців Нацгвардії.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. У резулататі цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. Через масові сутички та кинутої в правоохоронців гранати, загинули 3 бійців Нацгвардії.

Загалом постраждало майже 150 осіб.

Гранату кинув боєць добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Січ", який створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в Києві з членів ВО "Свобода".

Мітинг був організований політичними партіями "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України". За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, найближчим часом нардепи цих партій будуть викликані на допит.

Наразі провокації під Верховною Радою оголосили терактом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.