Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Петро Порошенко

Середа, 2 вересня 2015, 15:33

Порошенко приїде на Форум видавців

Петро Порошенко

Близько п'ятдесяти заходів на історичну тематику буде об’єднано в одну програму під час Форуму видавців 2015.

Про це на прес-конференції розповіли Директор Інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович та Президент Форуму видавців Олександра Коваль.

Більшість подій зосереджено в музеї "Тюрма на Лонцького" та в конференц-залі готелю "Жорж", як зазначила Олександра Коваль заходи "Уроків історії" пройдуть також і в Палаці мистецтв. В рамках програми ряд заходів присвячено Другій світовій війні та її сліду в історії України.

Зокрема 10 вересня  о 13 годині на площі Ринок відкриють виставку фотографій та документів "Українська Друга світова війна".

"Історія опинилась в епіцентрі інформаційної війни. І в такий час історики повинні згадати про свою суспільну місію. Вони мають певні знання,  вміння, навички щоб тлумачити минуле. Попри те, що для когось це буде боляче, адже ламатимуться якісь міфи, якісь уявлення до яких люди звикли" – розповів Володимир В'ятрович.

За словами Володимира В'ятровича, видавці значно швидше реагують на історичні події. Раніше на видання подій що тривають, йшли роки. Як приклад він навів проект "Архів усної історії Майдану", який презентуватимуть 10 вересня.

До найближчої річниці Революції Гідності свідчення будуть видані першим томом як окреме видання.

Олександра Коваль також повідомила що на на урочисту церемонію нагородження лауреатів Премії "Найкраща книга Форуму-2015", яка відбудеться 10 вересня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької прибуде Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.