Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

http://zarvanytsya.org.ua

Середа, 4 липня 2012, 15:53

Великих несподіванок на львівській «мажоритарці» не буде – Тарас Возняк

Львівський філософ, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк переконаний, що великих несподіванок при висуванні кандидатів у мажоритарних округах Львівщини на цьогорічних виборах очікувати не слід. Про це він повідомив сьогодні, 4 липня, під час круглого столу на тему «Несподіванки при висуванні кандидатів у народні депутати України в одномандатних округах у Львівській області».

 «У шести із дванадцяти одномандатних округів Львівщини вже відомо переможця перегонів  - карта не убієнна. До прикладу, у Жовківському окрузі це  - Тарас Козак. Він працює там вже два роки, підкуповує виборців, вже два рази звозив на Святу землю священників. Хто йому протистоїть? Він – не убієнна карта. Таких округів є шість. Інші шість округів ще так-сяк можуть бути покриті, і там можливі маленькі несподіванки. Тобто великих несподіванок ніхто не очікує», - підкреслив Возняк.

Вчорашнє прийняття закону про мови політолог потрактував як спробу правлячої партії активізувати електорат до виборів: «Половина народу не хотіла брати участь у виборах. Те, що зараз відбулося, це  - спосіб штучно стимулювати пологи, штучно активізувати той український народ, який взагалі нікого бачити і знати не хоче».

Нагадаємо, 30 липня в Україні стартує виборча кампанія народних депутатів до Верховної Ради України.

Згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України» від 17 листопада 2011 року встановлено п'ятивідсотковий прохідний бар'єр і змішану систему: 225 депутатів мають бути обрані в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій, а інші 225 — за мажоритарною системою в одномандатних округах. Участь у виборах будуть брати тільки політичні партії; участь блоків, які складаються з партій, не передбачено.

На Львівщині народні депутати обиратимуться у 12 одномандатних округах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.