Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лічильники

korrespondent.net

Четвер, 3 вересня 2015, 12:33

Тарифи на воду встановлюватимуть на місцях

лічильники

Уряд скасував єдині тарифи на водопостачання.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, місцева влада малих міст та селищ відтепер матиме інструмент для зменшення тарифів на водопостачання.

«2 вересня на засіданні уряду ми ухвалили постанову, яка припиняє практику застосування єдиного тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Адже те, що більш-менш було прийнятним у великих містах, на рівні маленьких міст та селищ працювало просто неефективно. Причому сплачували за цю неефективність кінцеві споживачі, зі своєї власної кишені», – зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, ухвалення постанови дозволить справедливо перерозподілити витрати, пов’язані з виробництвом та наданням послуг з водопостачання та водовідведення між споживачами. А підприємства водопровідно-каналізаційного господарства малих міст будуть формувати окремі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

«Це рішення – яскраве свідчення того, що уряд рухається у системі координат децентралізації, віддаючи максимум повноважень та інструментів «на місця»,  – наголосив Зубко.

Нагадаємо, досьогодні діяв єдиний тариф на централізоване водопостачання та водовідведення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.