Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

ye.ua

П'ятниця, 4 вересня 2015, 09:48

Землі у Малехові та Жовкві у 45 млн грн незаконно приватизували

земельна ділянка

Прокуратура вимагає повернути державі 25 га землі вартістю понад 45 млн грн поблизу Львова.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівської області подала до Жовківського районного суду 3 позовні заяви про скасування рішень Жовківської райдержадміністрації та Малехівської сільської ради щодо надання у власність громадянам земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 25 га. На цих ділянках власники планують побудувати житлові будинки.

Як повідомили у прокуратурі, оскаржувані рішення прийнято усупереч вимогам 116,118, 149, 150 статей Земельного кодексу України, а також на підставі незаконних рішень Бродівського та Жовківського районних судів, які, за втручання прокуратури, уже скасовані вищими судовими інстанціями.  

Відтак, оскільки громадяни набули право власності з порушенням порядку надання у власність земель та їх вилучення, а згадані рішення судів скасовано, ділянки підлягають витребуванню із незаконного володіння.

Відтак, прокуратура вимагає визнати недійсними державні акти про право власності на ці території та повернути їх на користь держави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.