Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Угорщина

diamond-travel.com.ua

П'ятниця, 4 вересня 2015, 10:47

В Угорщині біженці влаштували масовий протест

Угорщина

В Угорщині нелегальні мігранти протестують проти заборони потрапити до Німеччини та відмовляються покидати потяги.

Про це повідомляє Euronews.com.

Два потяги з біженцями, які вирушили зранку з вокзалу в Будапешті, досі стоять на станціях на захід від угорської столиці.Мігранти, зрозумівши, що їх не збираються везти до Німеччини, влаштували протест.

Вони відмовляються покидати потяги, лягають на рейки. Дехто оголосив голодний страйк. З близько 5 сотень людей, що застрягли у потязі в містечку Бічке, лише 30 погодилися пересісти на автобус і поїхати до реєстраційного центру, а потім табору для біженців.

Решта залишилися в поїзді. Вони скандують: "Німеччина" та показують куплені квитки до Мюнхена.

Поліція наразі намагається пояснити мігрантам, що за європейськими законами, вони не можуть продовжити подорож без шенгенської візи. А просити притулку мають у першій країні шенгенської зони, кордон якої перетнули.

Нагадаємо, вчора сотні мігрантів на центральному вокзалі "Келеті" в Будапешті штурмували поїзди, аби потрапити до Німеччини та Австрії.

ТЗазначимо, що 31 серпня Угорщина завершила будівництво 4-метрового паркану уздовж кордону із Сербією, звідки у країну проникають нелегальні мігранти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.