Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

немовля

p-p.com.ua

П'ятниця, 4 вересня 2015, 11:14

У Львові свідоцтво про народження видаватимуть в пологових будинках

немовля

Відтепер свідоцтва про народження дитини можна буде отримати не лише у РАЦСі, а й в пологових будинках Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, проект уже почали реалізовувати у 1 міському клінічному пологовому будинку, на черзі – пологове відділення на вул. Раппопорта.

«Усі технічні моменти ми відпрацювали з міським управління охорони здоров’я. Який механізм? Скажімо, після народження дитини, мама приходить у спеціально відведений для цього кабінет і пише заяву: прошу видати мені свідоцтво про народження моєї дитини в пологовому будинку. Вказує бажане ім’я та зазначає батьків. Це буде її право, а не обов’язок – паралельно цю послугу все ще надаватимуть у РАЦСі. Тоді ми централізовано перевірятимемо по всіх базах даних, друкуватимемо свідоцтво і наступного дня вручатимемо. Отак воно технічно буде працювати», – зазначив начальник Головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

За його словами, відповідний кабінет уже облаштовано в пологовому будинку на вул. Мечнікова.

Також радник міського голови Яніка Мерило наголосила, що такі речі суттєво скорочують витрати часу та значно спрощують складні процедури.

Нагадаємо, 16 червня колишній радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса Яніка Мерило стала позаштатним радником міського голови Львова з питань новітніх технологій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.