Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кредитна спілка

ipress.ua

П'ятниця, 4 вересня 2015, 11:50

Фіктивна кредитна спілка ошукала понад 200 мешканців Львова та області

кредитна спілка

У Львові працювала шахрайська кредитна установа, жертвами якої стали понад 200 людей.

Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.

Відтак, перші заяви від потерпілих почали надходити ще на початку квітня. Люди скаржилися на те, що псевдо-кредитори не тільки не видали обіцяні позики, а й заволоділи їх коштами. Суми, які видурили шахраї, були різні – від тисячі до 20 тис грн.

«Зареєструвавши фірму, 24-річний львів’янин орендував приміщення під офіс, найняв кількох дівчат, які погодилися на роль «персоналу», та почав розповсюджувати оголошення. Мовляв, надаємо кредити на суму до 500 тисяч гривень під відсотки, значно менші, ніж у банках. Та й пакет документів для оформлення позики потрібен мінімальний.

Приваблива пропозиція зацікавила багатьох. Людей не зупинило навіть те, що з них попередньо вимагався «страховий платіж» в розмірі 5-7% від суми кредиту, який планували взяти. Бажано – готівкою. Власне, це і був основний заробіток шахрайської контори. Що ж стосується позики, то її нікому не надали і не збиралися надавати», – йдеться у повідомленні.

Проте однин із клієнтів спілки, не дочекавшись грошей від установи, розпочав самостійний шукати жертв аферистів – через соцмережі в Інтернеті, розклеюючи оголошення неподалік офісу фірми тощо, а потім звернувся до міліції.

Під час досудового розслідування директору кредитної спілки було оголошено про підозру у шахрайстві. Йому загрожує штраф у розмірі п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.