Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

rbc.ua

П'ятниця, 4 вересня 2015, 12:49

Нацбанк продовжив валютні обмеження до грудня

Нацбанк

Нацбанк продовжив валютні обмеження ще на 3 місяці, проте збільшив обсяг видачі готівки в іноземній валюті та банківських металах з рахунків клієнтів банків з 15 тис до 20 тис грн на добу.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк України продовжив адміністративні обмеження на валютному ринку до 4 грудня 2015 року, та одночасно з цим послабив частину адміністративних обмежень, запроваджених в першій половині цього року для стабілізації валютного ринку.

Відтак Нацбанк збільшив обсяг видачі готівки в іноземній валюті з 15 тис до 20 тис грн на добу, а також дозволив при купівлі клієнтами банків іноземної валюти не враховувати залишки коштів на їх рахунках у валюті 3 групи класифікатора іноземних валют та банківських металів.

Це дозволить клієнтам, які мають на рахунках залишки неконвертованих валют, купувати іноземну валюту.

"Дозволено уповноваженим банкам знімати з контролю експортні операції клієнтів, якщо вони надали документальне підтвердження про припинення зобов’язань шляхом зарахування зустрічних вимог у валютах, що не підлягають обов’язковому продажу. Сума таких зобов’язань має не перевищувати 0,5 млн. дол. за одним контрактом.

Уточнено вимоги щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті. Відтепер вимога не розповсюджуватиметься на кошти, які повернені за ініціативою іноземного банку в дводенний термін", – йдеться у повідомленні.

Також для полегшення роботи імпортерів Нацбанк скасував вимогу щодо обов’язкового подання в пакеті документів для купівлі/переказу іноземної валюти довідки з ДФС, яка засвідчує відсутність заборгованості зі сплати податків для компаній.

"Знято заборону реєструвати зміни до договорів про залучення резидентами кредитів/позик в іноземній валюті від нерезидентів у разі, якщо ці зміни передбачають заміну боржника в окремих випадках. А саме – коли така заміна пов’язана з ліквідацією", – йдеться у повідомленні.

Водночас Нацбанк вводить заборону на купівлю валюти для розрахунків за імпорт продукції, митне оформлення якої було здійснено до 01 січня 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.