Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ЄЦБ

dw.com

П'ятниця, 4 вересня 2015, 14:31

У ЄС зростає інфляція та зменшується економічний ріст

ЄЦБ

Європейський центробанк погіршив прогнози щодо інфляції та економічного зростання у єврозоні на 2015 та 2016 роки.

Про це повідомляє Euronews.com.

Згідно з прогнозами Європейського центробанку, цього року ВВП єврозони зросте на 1,4%, а не на півтора, а наступного на 1,7% замість майже двох. Інфляція становитиме 0,1% замість 0,3%, і 1,1%, замість півтора наступного року.

Як зазначив президент Європейського центробанку Маріо Драгі, ситуація може погіршитися ще більше. Він закликав подовжити програму скупки активів.

"Економічне зростання єврозони, ймовірно, і надалі буде сповільнене необхідним коригуванням балансу у низці секторів. Програма придбання активів й надалі проходить гладко. Ці придбання чинять сприятливий вплив на вартість та доступність кредитів для компаній і домашніх господарств", – наголосив Маріо Драгі.

Європейський центробанк оголосив, що придбання активів щомісячним обсягом 60 мільярдів євро триватиме щонайменше рік, або допоки інфляція не зросте до цільових 2 відсотків.

Незмінною також залишається базова ставка – п‘ять сотих відсотка річних. На тлі новин з Європейським центробанком євро подешевшав на один відсоток.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.