Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

http://ltdaily.info

Середа, 4 липня 2012, 17:53

Львівська облрада вимагає від президента ветувати «мовний закон»

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України Віктора Януковича щодо ветування Закону України «Про засади державної мовної політики». Відповідне рішення вони ухвалили сьогодні на позачерговій сесії. 

 

 "За" дане рішення проголосували усі 67 присутніх депутатів.

Депутати Також прийняли звернення  до українського народу.

«Третього липня Партія регіонів, комуністи та народна партія у безпрецедентно незаконний спосіб проголосувавши законопроект «Про засади державної мовної політики», посягнули на душу народу і єдиний гарант незалежності держави – мову. Паралельна мова – це паралельна держава на тій самій території, а отже, неминучий антагонізм між окупованим та окупантом. Щоб знищити українців в Україні, треба знищити мову», - зачитав голова Львівської облради Олег Панькевич.

Контроль за виконанням рішень позачергової сесії покладено на голову Львівської облради Олега Панькевича.

Зазначимо, позачергова сесія Львівської облради проходила під стінами ради просто неба. Окрім 67 депутатів, на вул. Винниченка прийшло близько 1000 львів’ян, зокрема і міський голова Львова Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.