Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

vidomosti-ua.com

Понеділок, 7 вересня 2015, 17:36

У 2015 році ціни в Україні зросли на 38,2%

продукти харчування

З початку року ціни в Україні зросли на 38,2%, проте вже 2 місяць триває дефляція.

Про це повідомляє РБК-Україна.

В Україні у серпні була зафіксована дефляція 0,8% проти дефляції 1% місяцем раніше. При цьому, порівняно з груднем 2014 року, ціни зросли на 38,2%, а порівняно з серпнем 2014 року – на 52,8%.

Відтак, на споживчому ринку у серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,7%. Найбільше подешевшали фрукти та овочі (на 17,2% та 16,2%).

Крім того, на 2,5% знизилися ціни на рис, на 0,5-0,3% – макаронні вироби, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби, хліб. Водночас на 3,6-1,0% подорожчали сало, м'ясо та м'ясопродукти, яйця, цукор, молоко та молочні продукти, безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,1%.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на оренду житла (на 1,2%) та квартирної плати (на 0,6%).

Ціни у сфері охорони здоров'я підвищилися на 0,4%, що насамперед спричинено зростанням цін на послуги лікарень та амбулаторні послуги на 1,1% та 0,9% відповідно.

Водночас, пояснюють у Держстаті, зниження цін на транспорт у цілому на 0,3% пов'язано зі здешевленням палива та мастил на 1,1%. Водночас на 0,3% подорожчали автомобілі та транспортні послуги.

Нагадаємо, у липні Держстат вперше приблизно за 2 роки зафіксував місячну дефляцію в Україні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.