Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Васюник

Прес-реліз,   Вівторок, 8 вересня 2015, 17:26

Мінінфраструктури не чує звернень понад 800 осіб працівників аеропорту "Львів", – Васюник

Ігор Васюник

Ігор Васюник звернувся до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з приводу проведення прозорого конкурсу на посаду керівника аеропорту "Львів".

Про це повідомила прес-служба народного депутата України, першого заступника голови Комітету ВРУ з питань транспорту та зв’язку Ігоря Васюника.

Ігор Васюник закликав міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, голову транспортного комітету ВРУ Ярослава Дубневича та голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку відреагувати на звернення трудового колективу аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького та провести відкритий прозорий конкурс на території держпідприємства, перед усім трудовим колективом аеропорту.

"Міністерство інфраструктури за останній рік змінює вже другого керівника львівського аеропорту. За цей час підприємство не те що не посунулось у своєму розвитку, а навпаки – корупційні та тіньові фінансові схеми лише процвітають. І очолюють їх колишні ставленики регіоналів ще часів Колеснікова. Якщо міністерство інфраструктури не чує звернень понад 800 осіб працівників аеропорту "Львів", то чиї тоді інтереси відстоює це міністерство? Наскільки ще відкритими мають бути звернення – "заберіть корупцію і почніть розвивати підприємство", щоб міністр на них відреагував?!

Навесні цього року я мав одну із багатьох розмов на цю тему з міністром. Майже дослівно А.Пивоварський сказав: "Тисніть на мене публічно…" Наскільки ще публічно і як ще тиснути?! У нас правова і демократична країна, щоб відреагувати на постійні звернення трудового колективу, нардепів, розслідування журналістів щодо корупції на підприємстві", – наголосив Васюник.

Відтак, нардеп закликав посадовців ініціювати прозорий та відкритий конкурс безпосередньо на території львівського аеропорту.

"Міністр інфраструктури має нарешті почути, побачити проблеми львівського підприємства, відреагувати на них. Повинен бути призначений новий гендиректор аеропорту "Львів" – не "наш", "ваш", "їхній". Це має бути професіонал, талановитий менеджер з новим баченням стратегічного розвитку підприємства. Так, як цього хочуть працівники. І це має бути людина, яка здатна самостійно приймати рішення, а не бути ставлеником зацікавлених бізнесових груп", – зазначив Васюник.

За його словами, вимога трудового колективу провести відкритий конкурс на нового гендиректора у Львові є справедливою.

"Нехай претенденти публічно перед працівниками та журналістами представлять проекти стратегічного розвитку львівського аеропорту. Просто потрібно, щоб міністр інфраструктури, голова транспортного комітету, голова ЛОДА прийняли таке рішення", – додав Ігор Васюник.

Нагадаємо, працівники "Міжнародний аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького" вимагають провести відкритий конкурс на заміщення посади гендиректора на території аеропорту та включити до складу конкурсної комісії представників профспілки та ради трудового колективу підприємства.

Зазначимо, що 20 серпня цього року Міністерство інфраструктури України оголосило черговий конкурсний відбір для заміщення посади генерального директора "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького", оскільки діючий керівник Дмитро Шинкарчук не справився зі своїми обов’язками.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.