Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мар'яна Служинська

Вівторок, 8 вересня 2015, 17:59

На Львівщині на обліку знаходиться 45 дітей з ВІЛ

Мар'яна Служинська

На обліку Львівського обласного центру СНІДу знаходиться більше тисячі інфікованих, з них 45 – діти.

Про це стало відомо сьогодні, 8 вересня, на брифінгу, присвяченому реформі системи охорони здоров’я та її впливу на роботу сімейних лікарів, у тому числі в контексті надання ВІЛ-послуг.

За 6 місяців 2015 року в області було зареєстровано 201 нових випадків ВІЛ-інфікції проти 217 випадків за 6 місяців 2014 року.

Рівень поширеності ВІЛ-інфекції у Львівській області станом на 01.07.2015 становив 111,6 на 100 тис. населення.

За 6 місяців 2015 року статевим шляхом інфіковано 51,2%, внаслідок введення наркотичних ін'єкційним шляхом – 30,3%, інфіковані ВІЛ діти –18,4%

За словами головного лікаря Львівського обласного центру СНІДу Мар'яни Служинської, за останні роки основним шляхом передачі ВІЛ стало інфікування статевим шляхом.

"Проблема, яка також потребує більшої уваги та публічного обговорення в нашому суспільстві – це стигма та дискримінація людей з ВІЛ-позитивним статусом. Стигма та дискримінація пов’язані з ВІЛ-інфекцією, створюють суттєвий бар’єр для ефективної боротьби з епідемією у масштабі держави, призводять до втрати контролю над поширенням епідемії", – наголосила Мар'яна Служинська.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я скасувало норму, яка забороняла ВІЛ-позитивним іноземцям і особам без громадянства приїжджати в Україну. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.