Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

ukranews.com

Середа, 9 вересня 2015, 17:52

Україна отримала від Польщі 100 млн євро

Польща

Польща виділила Україні 100 млн євро на розбудову прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє урядовий портал.

9 вересня, у рамках візиту українського уряду до Варшави, була підписана міжурядова угода про надання Україні кредиту у розмірі 100 млн євро. Кошти передбачені на фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону.

Угоду підписали міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек.

За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, угода передбачає надання Україні 100 млн євро на 30 років під 0,15%. Ці кошти підуть на розбудову 8 пунктів пропуску на найбільшому східному кордоні Європейського Союзу:

"Загалом це буде стосуватися 8 млн громадян з обох боків. Через ці пункти щодня проходить 50 тисяч людей, 15 тисяч автомобілів і 2 тисячі великих вантажівок. 60% коштів ми відправляємо на будівництво доріг на цих пунктах пропуску, 40% коштів відправляються на будівництво інфраструктури», – зазначив Яценюк.

Також, за словами прем'єра, до будівництва українських пунктів пропуску буде активно залучатися польський бізнес.

Нагадаємо, 8 вересня польський уряд ухвалив рішення про виділення Україні до 100 млн євро кредиту на фінансування експорту товарів і послуг з Польщі в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.