Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

zn.ua

Четвер, 10 вересня 2015, 13:00

Нацбанк посилив порядок перерахування гривні за кордон

Нацбанк

Перерахування коштів у гривнях за кордон контролюватиметься Нацбанком.

Про це повідомляє УНІАН.

10 вересня набирає чинності постанова Нацбанку №593 згідно з якою перерахування коштів у гривнях на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів за дорученням клієнтів-резидентів здійснюватиметься не раніше четвертого операційного дня після внесення банком інформації про заплановану операцію до реєстру і надання цього реєстру до НБУ.

Норма стосується операцій за договорами, укладеними резидентами з нерезидентами. Для проведення таких операцій банк попередньо зараховуватиме кошти на окремий аналітичний рахунок. Зараз такий порядок застосовується до аналогічних операцій в іноземній валюті.

Водночас НБУ заборонив проводити такі операції, якщо кошти у гривнях були залучені клієнтами-резидентами у формі кредиту, зазначаючи, що аналогічна вимога вже діє щодо здійснення операцій з купівлі валюти.

Зазначимо, Нацбанк поступово скасовуватиме обмеження на валютному ринку та планує перейти на нову ринково орієнтовану систему валютного регулювання.

 

Нагадаємо, Нацбанк продовжив валютні обмеження ще на 3 місяці, проте збільшив обсяг видачі готівки в іноземній валюті та банківських металах з рахунків клієнтів банків з 15 тис до 20 тис грн на добу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.