Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Угорщина

diamond-travel.com.ua

Четвер, 10 вересня 2015, 15:03

В Угорщині на кордоні спіймали понад три тисячі біженців

Угорщина

Сьогодні в Угорщині поліція перехопила понад 3300 азійських утікачів.

Про це повідомляє Euronews.

За вказівкою угорської поліції, мігранти, перейшовши кордон, мають спершу дочекатися реєстрації їхнього прохання про надання притулку.

Однак, більшість утікачів побоюються, що реєстрація в Угорщині позбавить їх шансу на отримання притулку в багатшій країні ЄС.

Зазначимо, що Угорщина – транзитна країна для сотень тисяч мігрантів з країн Близького Сходу і Азії. Їхня мета – Німеччина чи інші багаті держави ЄС. Біженці не хочуть реєструватися в Угорщині, бо, за Дублінською конвенцією, мігрант повинен просити притулок у тій країні ЄС, де був вперше оформлений.

Також сьогодні вранці суттєве зростання потоку мігрантів зафіксувала й Австрія. Кордон з боку Угорщини перейшло близько 3700 мігрантів.

Нагадаємо, Єврокомісія пропонує розподілити між країнами-членами Євросоюзу 160 тисяч біженців, а найближчими днями ООН побудує в Угорщині транзитний центр для нелегальних мігрантів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.