олександр ковальчук,  10 вересня 2015

Форум видавців 2015. День перший

Дещо сонний початок цьогорічного Форуму видавців з передвиборними проханнями навколо.

Форум видавців 2015 сумирно та поволі входить у звичний ритм, а навколо нього вже скачуть спритні політичні штріхи зі своїми газетками, плакатами та обіцянками.

Укроп від Армані не стидається ні, Бога, ні чорта, ні самого Адоная з Єговою. Не стидається і роздає (хоча на нього впритул дивиться сам Стівен Кінг).

Українська Галицька партія різних юродивих та боголюбців вирішила схопити Бога за бороду і тому полізла вверх – на дахівку місцевої поверхівки.

Якщо перейти від партій до народу, то першим на цьому тернистому шляху можна помітити колишнього міністра культури Євгена Нищука.

Теперішній міністр культури В'ячеслав Кириленко сидить (сидить і специфічно посміхається) дещо далі поблизу голови Львівської ОДА Олега Синютки, якому, до речі, часто дорікають за особливо зосереджене та серйозне на фотокартках обличчя, хоча коли він (Синютка) бачить фотокора Варіантів, до відразу посміхається, бо знає, що він (фотокор Варіантів) приходить лише з миром.

Якщо перейти від влади до артистів (цих малих і деколи нерозумних дітей неньки-Вкраїни), то можна відразу натрапити на модного Ореста Лютого в модерновому стайлі, а не в тому допотопному за спиною.

Не цурається цьогорічного форуму й Левко Лук'яненко (вже більше людина, аніж політик).

Олександр Красовицький у дні меморіального скандалу навколо його Фоліо (та ще чийогось Арія) намагається особливо не сповідатися, а більше шифруватися.

Якщо когось цікавлять меморіальні стусани для Красовицького, то ось вони у всій своїй плакатній красі.

Юрій Винничук продає свого нового "Аптекара" ранковими дозами усіх своїх попередніх творів та бісайдів.

Винничук незабаром власноручно перетнеться з протестом Меморіалу імені Стуса супроти Фоліо (а також якогось Арія), почне їх вчити жити і писати, побуде трохи Чезаре Ломброзо і скаже, що з таким обличчям книжок не читають.

Ілля Стронґовський продає добрі листівки ось з такою парсуною на аватарці.

Дмитра Павличка Варіанти згадували лишень вчора, і він знову не зрадив улюблених кольорів країни.

Якщо десь тут є Дмитро Павличко, то десь там обов'язково має бути Іван Драч.

У молодших представників українського літературного процесу (Андрія Любки та Андрія Бондара) й навички мобільної комунікації один з одним якісь осучаснені, просунутіші і навіть дещо фантастичні (як для стороннього ока).

Навички мобільної комунікації один з одним молодших представників українського літературного процесу настільки леткі у просторі та часі, що навіть звичайні зустрічі з ними (Катериною Бабкіною та Андрієм Любкою, що так схожі між собою) схожі на сценки з їхнього весілля (дай Боже молодятам щастя та здоровля).

І на цьому святі молодості, краси та пристрасті тамадою може випадково бути мудра Олена Фанайлова.

Сестра Надії Савченко – Віра – проповідуватиме у Львові Любов (і її покажуть на усіх телеканалах).

І зовсім невипадково поміж тієї Любові у кадрі з'явиться відомий львівський журналіст Антін Борковський зі своєю мужньою арафаткою (а ще кажуть, що в українських серіалах немає кого знімати в ролі героя-коханця, вкраїнського Джеймса Бонда, бо чим ось тут Борковський гірший самого Пірса Броснана?)

Можна навіть не сумніватися, що цю серіальну думку підтримає майбутній мер Львова, теперішній голова міста Андрій Садовий.

Якщо далеко не відходити від Андрія Садового, то можна побачити епічну картинку про те, як Юрій Журавель стібеться над, можливо, російськими родичами 24 каналу дружини Андрія Садового – Катерини Кіт-Садової.

А так Андрій Кокотюха виглядає потенційних читачів своїх привидних романів про Львів.

І поки Ігор Лильо та Всеволод Поліщук підписують на третьому поверсі свою "Львівську кухню".

То на другому – Микола Княжицький п'є свою львівську кавусю без жодних натяків для навколишніх дівчаток, а просто так.

Над усім цим животворним бедламом гряде пильним поглядом Григорій Семенчук і від цього погляду не сховається жоден ніхто.

Хіба що Народний Рух в безсоромній агонії (і так якось приречено) роздаватиме свої газетки (хоча на нього впритул дивиться сам євангелист Лука).

І у цей великий базарний день для усіх читачів та читачок лунає єгипетський колектив танцю та танцю EEK зі своїм хітом "El Bawaba" з цьогорічного альбому "Kahraba". Танцюють всі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.