Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

еuronews.com

П'ятниця, 11 вересня 2015, 10:11

Кордон Німеччини з Данією перетнули понад три тисячі біженців

біженці

Данія оголосила, що пропускатиме до Швеції усіх мігрантів, які хочуть туди потрапити.

Про це повідомляє Euronews.com.

Після кількох днів перекриття автотрас та призупинення руху потягів данська влада зрештою відкрила кордони для нелегальних мігрантів.

"Ми не можемо затримувати іноземців, які не вимагають притулку в Данії і яких ми не маємо змоги депортувати в найближчі терміни", – пояснили в данській поліції.

За цей тиждень кордон Німеччини з Данією перетнули понад 3 тисячі осіб.

"Якщо люди приїжджають до Данії, це означає, що представники влади по той бік кордону їх не зареєстрували. Я не маю в чому звинувачувати німецьку владу, бо вона стикнулася з небувалим тиском", – заявив прем‘єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен.

Напередодні данська поліція кілька годин вмовляла людей без відповідних документів вийти з потяга, що прибув через поромну переправу у місті Редбі. Через це рух порому був на деякий час призупинений. Але зрештою поліцейські відпустили тих мігрантів, що не хотіли реєструватися і дали їм змогу продовжити шлях до Швеції.

Нагадаємо, у середньому Німеччина приймає по десять тисяч мігрантів у день. За підсумком року Німеччина очікує прийняти загалом 800 тисяч утікачів.

Єврокомісія хоче запропонувати країнам ЄС додатково прийняти 160 тисяч біженців.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.