Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

житло

П'ятниця, 11 вересня 2015, 15:03

На Львівщині на 3,4% зросла вартість оренди житла

житло

У Львівській області у серпні, порівняно з липнем, на 3,4% зросла вартість оренди житла.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Також, ціни на одяг і взуття знизилися на 1,7% за рахунок сезонних акційних знижок на товари літнього асортименту.

Тверде паливо подорожчало на 3,7%. Тарифи на комунальні послуги не змінились.

У групі предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла спостерігалось подорожчання посуду металевого (на 3,3%) та порцеляно-фаянсового (на 1,2%), домашнього текстилю (на 1,5%), побутової техніки (на 0,7%). Дещо подешевшали товари для підтримки чистоти (на 1,1%).

У сфері охорони здоров’я подорожчання одних видів медикаментів компенсувалось здешевшанням інших видів. Вартість медичних послуг зросла у середньому на 1%. На 3,6% підвищились ціни на тонометри.

У сфері транспорту зменшилася вартість авіаквитків на 4,8% та квитків на поїзди міжміського сполучення – на 1,3%. Паливо та мастила подешевшали загалом на 1,5%, за винятком скрапленого газу для автомобілів, що подорожчав на 5%. На 1,2% подорожчали автомобілі та велосипеди.

У сфері відпочинку і культури ціни підвищились на 1,5%. На 21,7% подорожчали зошити, на 12,6% – ручки кулькові, на 2,9% – корми для домашніх тварин, на 2,7% – телевізори. Водночас, знизилися ціни на USB флеш-накопичувачі – на 5,9%, принтери – на 3,2%, квіти живі – на 2,3%, ноутбуки – на 1,9%. На 5,8% зменшилася вартість туристсько-екскурсійних послуг.

У сфері освіти зросла вартість курсів вивчення іноземних мов (на 3,6%).

Ціни на різні товари та послуги знизилися у середньому на 0,3%. На 0,9% подешевшали товари для особистого догляду. Вартість ритуальних послуг зросла на 2,5%.

Нагадаємо, у Львівській області у серпні, порівняно з липнем 2015 року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 2,1%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.