Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

http://tsn.ua

Четвер, 5 липня 2012, 10:34

Найбільші мобільні оператори погодились знизити тарифи

До Антимонопольного комітету України мобільні оператори "Київстар" і МТС надіслали листа, у якому йдеться про наміри знизити ціни на свої послуги. 

Зокрема в одному з тарифних планів компанії "Київстар" – "Класичному" – вартість внутрішньомережевих дзвінків з 11 липня зменшиться з 0,15 грн/хв. до 0,1 грн/хв., SMS-повідомлень - з 0,5 до 0,35 грн, MMS - з 1 до 0,75 грн, інтернет-доступу - з 6 до 5 грн/Мб.

Компанія МТС також повідомила АМКУ про те, що планує знижувати ціни на послуги мобільного зв'язку, але детальної інформації про розмір знижки у компанії ще не говорять.

У свою чергу аналітики вважають, що оператори запропонують тільки формальне зниження тарифів.

"Всі їхні останні дії були спрямовані на боротьбу з припиненням зростанням виручки і рентабельності. Акціонери не схвалять подальшого погіршення показників", - говорить аналітик ІК Concorde Capital Олександр Паращій.

В Антимонопольному комітеті вважають заяви «Київ стару» і МТС недостатніми.

"Це більше схоже на формальну відписку. Нас як і раніше не влаштовує їх обгрунтування собівартості" – заявив перший заступник глави комітету Рафаель Кузьмін. За словами Рафаеля Кузьміна, в комітеті мають намір займатися вивченням обгрунтованості тарифів до середини липня.

Нагадаємо, АМКУ вимагав від "Київстару" і МТС знизити ціни три тижні тому. У відомстві визнали необгрунтованим підвищення тарифів, в ході якого вартість дзвінків і SMS-повідомлень в різних тарифних планах операторів збільшилася на 20-50%. Зростання цін в "Київстарі" і МТС пояснювали в першу чергу інфляцією, але Кузьмін підозрював операторів у завищенні собівартості і погрожував розслідуванням і штрафами в сумі до 10% виручки.

джерело: rbc.ua

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.