Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

П'ятниця, 11 вересня 2015, 16:45

Сьомої хвилі мобілізації може не бути

АТО

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що зараз немає необхідності у черговій хвилі мобілізації.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив 11 вересня міністр оборони України Степан Полторак, наразі немає потреби у ще одній хвилі мобілізації, проте, якщо виникне потреба, то міністерство готове у будь-який час розпочати мобілізацію.

"Все буде залежати від обстановки, яка складеться. Я дуже сподіваюся на те, що фінансовий ресурс бюджету наступного року дасть можливість залучити до проходження служби у Збройних силах максимальну кількість людей по бажанню за контрактною службою", – наголосив Степан Полторак.

За його словами, зараз на території Донбасі контрольованої бойовиками знаходиться до 9 тис. російських військовослужбовців, а на території РФ біля кордонів з Україною знаходяться 50-55 тис. військовослужбовців. Також не припиняється підготовка особового складу у навчальних центрах, і практично всі навчальні центри в Україні переповнені.

"Люди там займаються бойовою підготовкою. Проводяться навчання – як одиночна підготовка, так і злагодження підрозділів. Також бойові навчання у складі полку, бригади", – зазначив міністр оборони.

Нагадаємо, на початку вересня спікер Адміністрації Президента України з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко заявив, що наступна хвиля мобілізації в Україні, якщо вона все ж таки відбудеться, на 90% буде складатися з військовослужбовців-добровольців, які пройшли попередні етапи мобілізації і звільнилися в запас.

А президент Петро Порошенко не виключає нових хвиль мобілізації, адже шоста хвиля мобілізації, яка стартувала 18 червня, була виконана лише наполовину, понад 1 тис військовозобов'язаних не потрапили до військових комісаріатів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.