Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Безпечне місто

knowyourmobile.com

П'ятниця, 11 вересня 2015, 18:57

24 відеокамери у Львові працюють на вітер

Безпечне місто

Варіанти звернулися з запитом до ГУ МВС у Львівській області та Львівської міської ради для отримання інформації про місце розташування та ефективність роботи камер зовнішнього відеоспостереження, що були встановлені у Львові в березні 2010 року

Так на обліку в ГУ МВСУ у Львівській області перебуває 24 відеокамери зовнішнього спостереження, що побудовані за системою передачі даних WI-MAX і розташовані у всьому місті, однак правоохоронці відмовилися відповісти про те, за якими адресами встановлені ці камери відеоспостереження.

Повідомляють, що власники або орендарі будівель на яких розміщені камери, проінформовані про встановлення відеокамер зовнішнього спостереження.

Загальна вартість обладнання становить 2 мільйони 913 тисяч 830 гривень (без ПДВ), що було виділено з Держбюджету.

Працівники ГУ МВС також повідомили, що відеокамери зовнішньго спостереження використовуються для забезпечення охорони громадського порядку, а от cтатистика використання матеріалів відеоспостереження у розслідуваннях не ведеться, так як під час подій 18-19 лютого 2014 року було знищено серверне обладнання”.

Перший заступник міського голови Віктор Пушкарьов повідомив, що відповідно до ухвали міської ради "Про внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2015 році будуть проводитись за рахунок коштів міського бюджету ", департаменту житлового господарства та інфраструктури, передбачені видатки для виконання робіт з влаштування системи відео спостереження у м. Львові та створення апаратно-програмного комплексу "Центр безпеки міста" у сумі 5000,0 тис. грн.

На виконання даного рішення ЛКП "Львівсвітло", спільно з управлінням муніципальної дружини та силовими структурами міста розробило концепцію та замовило виготовлення проекту: "Створення аппаратно-програмного комплексу "Центр безпеки м. Львова".

Так,  у 2015 році в рамках реалізації першого етапу проекту, сплановане об’єднання в одну мережу локальних систем відео спостереження муніципальних та силових структур; створення центрів обробки даних та робочих місць операторів; встановлення частини камер відео спостереження у місцях, визначених муніципальними та силовими структурами міста.

Володимир Бакликов, який представляв ізраїльську програму відеоспостереження в рамках програми "Безпечне місто", розповів, що першим кроком мав стати лист до компанії, який свідчив би про зацікавленість влади, але за півтора роки справа не зрушила з міста.

Програма надає можливість передбачати і виявляти потенційні ризики і події у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.