Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

loda.gov.ua

П'ятниця, 11 вересня 2015, 18:35

На Львівському бронетанковому заводі виготовлятимуть бронемашини

На бронетанковому заводі у Львові відкрили цех із серійного виробництва бронемашин "Дозор-Б" – на роботу запрошують учасників АТО.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 11 вересня, на Львівському бронетанковому заводі, що входить до складу концерну Укроборонпром, відкрили новий цех із серійного виготовлення тактичних бойових колісних машин, зокрема бронемашин "Дозор-Б".

"Ще на етапі, коли звершуються державні випробовування перших машин "Дозор-Б", створено підрозділ, виробничі потужності якого дозволять швидко задовольнити потреби військових у новітній бронетехніці. Вже до кінця року заплановано досягти виробництва 50 машин на місяць", – заявив в.о. директора Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків.

Наразі у цеху готують 5 бронемашин, ще 2 повністю обладнані, а 2 бронемашини проходять державні випробування на одному із полігонів Збройних Сил України.

"Поки що у виробничому процесі задіяно 56 осіб. Набір триває, адже наше підприємство потребує кваліфікованих технічних працівників: верстальників, токарів, інженерів-конструкторів, інженерів-технологів, слюсарів. При цьому заробітна плата на заводі вище середньої по Львівської області. Особливо ми очікуємо на роботу бійців із АТО, які зараз демобілізовуються", – повідомив начальник нового цеху Євген Лозинський.

За його словами, зараз на виробництво однієї машини витрачається близько 600 годин. Найближчим часом лінія поповниться сучасними верстатами і темпи виробництва зростуть. Для виробництва машин використовуються двигуни іноземного виробництва. Серед експортних деталей – гума на колеса. Решта – вироблено в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Львівський бронетанковий завод розпочне серійне виготовлення автомобіля "Дозор" після погодження з Міністерством оборони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.