Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Понеділок, 14 вересня 2015, 15:34

Польський кредит використають на ремонт доріг до пунктів пропуску

Олег Синютка

На Львівщині розбудова прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску на українсько-польському кордоні розпочнеться з ремонту доріг.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка домовився з міністром фінансів Наталією Яресько про те, що отримані кошти з польського кредиту на ремонт прикордонної інфраструктури у Львівській області, можна буде використати ще цього року.

"Потрібно підготувати проектно-кошторисну документацію і за хорошої погоди можна буде розпочати ремонтні роботи ще цього року. Найгірша ситуація з дорогою до пункту пропуску Грушів-Будомєж, тому можна було б скерувати першочергово кошти на цей напрямок", – зазначив Олег Синютка.

Також Синютка наголосив, що наразі розглядається можливість виділення Європейським банком реконструкції й розвитку 20 млн євро на капітальний ремонт дороги Львів-Самбір-Старий Самбір-Турка, ремонт якої стартуватиме у квітні наступного року.

Нагадаємо, 9 вересня Польща виділила Україні 100 млн євро на розбудову прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, угода передбачає надання Україні кредиту на 30 років під 0,15%.

Зазначимо, що 5 вересня на українсько-польському кордоні відкрили оновлений відділ прикордонної служби "Коритниця" Львівського загону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.