Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прес-реліз,   Понеділок, 14 вересня 2015, 18:27

На Форумі видавців дітей учасників АТО познайомили з українськими супергероями

У рамках Форуму видавців цієї суботи для дітей учасників АТО організували патріотичні читання.

"Казка для дітей Героїв" об’єднала майже два десятки діток та їх батьків, а також письменників, музикантів та громадських діячів.

Спільно з Форумом видавців благодійний фонд "Гуманітарні ініціативи" влаштував  патріотичні читання  для діток учасників АТО. Для цього обрали книжку Лесі Воронюк "Українські супергерої" – це серія історій про відчайдухів, які готові  кинути виклик найбільшому злу та боротися за справедливість, майбутнє України та цілої планети. Захоплююча розповідь про пригоди чотирьох сміливців перегукується з реальними подіями.

"Українські супергерої" – це Кобзар, Кріп, Кіборг та Віра. "Їх прототипами стали сучасні українці, які є героями у реальному житті – це наші воїни на сході (у коміксах Кіборг, Кріп), наші жінки, які займаються волонтерством, а якщо і ні, то беруть на себе відповідальність за родину, дітей, коли чоловік воює, наші українки мають незламну віру і неймовірно сильні (у коміксах – Віра), і наші громадяни, яких не можна зламати не тільки війною, а й всіма кризами, які переживаємо (ватаг Кобзар)", – розповідає авторка коміксу Леся Воронюк.

Участь у читаннях взяли творці книжки та відомі львів’яни. Зокрема роль Кобзаря виконав письменник Сергій Трухімович, Кропу – скрипаль Олександр Божик, роль Кіборга читав сержант 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Олександр Тимошенко, а Вірою була авторка Леся Воронюк.

"Мені дуже сподобалися читання, я читав роль Кропу. Це новітній  український супергерой, і я пишаюся тим, що в нас вони є. В Америці є свої бетмени і людини-павуки, проте наші герої – справжні, вони з життя. Це наші волонтери, кіборги, захисники нашої батьківщини. І ці герої є серед нас. Тому ця  ініціатива дуже класна. Я хотів би, аби таких коміксів було побільше, щоб не лише діти, але й дорослі їх читали", – поділився враженнями скрипаль Олександр Божик.

На 10 хвилин усі вони занурилися у надзвичайну історію супергероїв, тим самим змусили діток повірити у них. Окрім того батьки визнають, що патріотичних книг серед дитячої літератури вкрай мало.

"Нам дуже сподобалося, адже п’ятирічній дитині тяжко пояснити що відбувається в країні, чому стріляють, чому забирають батьків, чому помирають. Я дуже вдячна авторам коміксу, адже завдяки такій літературі можна доступно дитині пояснити складні речі, адже можна разом сісти перечитати, поділивши ролі, і це набагато буде зрозуміліше" – розповіла дружина учасника АТО  Оксана Гримальська.

Опісля читань засновник благодійного фонду "Гуманітарні ініціативи" Ігор Васюник подарував діткам "Українських супергероїв". Окрім них малеча отримала також найкращу дитячу книжку форуму видавців, абетку "Шептицький від А до Я". Завдяки яскравим ілюстраціям вона доступно розповідає малечі про життєвий шлях Митрополита Андрея.

До слова, благодійний фонд "Гуманітарні ініціативи" вже понад рік допомагає учасникам АТО та їх сім’ям. Восени 2014-го року був відкритий центр правового захисту учасників АТО, де юристи безкоштовно надають консультації військовим.

У рамках роботи центру були започатковані різноманітні соціальні акції для дітей, батьки яких загинули, були поранені, або ж знаходяться в зоні АТО. Зокрема діти мали змогу відпочити разом у пансіонаті біля Шацьких озер, взяти участь у різноманітних конкурсах малюнків, до Дня Незалежності з їхніх робіт було презентовано виставку "Любіть Україну". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.