Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

населені пункти

bukpravda.cv.ua

Вівторок, 15 вересня 2015, 10:54

Об'єднаним громадам Львівщини допоможуть на виборах

населені пункти

Новоствореним територіальним громадам допоможуть господарювати за новими правилами.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, на Львівщині уже існує 15 громад, які зможуть обрати депутатів до місцевих рад та самостійно сформувати власні органи влади. 

"Тим громадам, які добровільно об'єдналися, потрібно всіляко допомагати. Важливо, щоб люди знали свої права і можливості, які вони отримають після такого об'єднання – а це фінансовий ресурс та право розпоряджатися землею", – наголосив Синютка.

Нагадаємо, у 15 територіальних громадах Львівщини 25 вересня відбудуться перші вибори, а загалом ЦВК оголосила з 8 вересня 2015 року початок виборчого процесу у 85 об’єднаних територіальних громадах.

Зазначимо, як повідомляє Офіс реформ. Львівщина на своїй сторінці у Фейсбуці, 4 Верховна Рада внесла зміни до закону про вибори, згідно з якими перші вибори голів та депутатів об'єднаних територіальних громад призначає ЦВК.

Також 159 об'єднаних громад, серед яких 15 на Львівщині, додатково отримають майже 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.